• Voorpagina

Maak de Stad is de titel van een uitdagend en creatief workshopprogramma aangeboden door Rotslab. Op deze pagina vindt u  meer informatie over ons op workshopaanbod. Voor informatie over prijzen, stuur ons een email of neem contact op via het contactformulier.

Ben je op zoek naar een nieuwe, effectieve manier om complexe vraagstukken aan te pakken met jouw team? Kijk dan eens naar onze nieuwe Design Thinking workshops.

Workshop_radio_maken_1

In de workshop radio maken leren leerlingen in het voortgezet onderwijs zelf een radioprogrammering te maken bestaande uit muziekprogramma’s,interviews, nieuwsuitzendingen en reclameblokken. Leerlingen leren over de verschillende rollen van radiomakers. Ze leren over bureauredactie, het schrijven van teksten, interview technieken, het opnemen en bewerken van geluidsfragmenten en natuurlijk het programmeren van radioshows via een online platform.

Voor meer informatie over deze workshop, de planning en de kosten, neem contact met ons op via info@rotslab.nl

 

Beker met tekstDeze cursus is er op gericht de mogelijkheden en beperkingen van 3D modelleren en 3D printen te ervaren. Aan het eind van de cursus ben je in staat om achter je eigen computer zelfstandig een complex 3D model te ontwerpen met gratis verkrijgbare  software. Voor een uitgebreide toelichting klik je op deze link.

Datum: Op aanvraag vanaf 6 personen
Tijdsbesteding: 2 avonden en huiswerkopdrachten
Niveau: Beginner
Kosten: €250,- per persoon

 

Screen Shot 2014-05-21 at 16.59.38

Game-based audio tours maken!

In deze workshop leren de deelnemers een eigen game-based audio tour te ontwikkelen. Tijdens de workshop leren de deelnemers over sound design, hoe je een spelconcept ontwerpt en ook leren ze hoe je eigen opgenomen audio fragmenten kunt verwerken in een audio tour.

Duur: 4 uur
Deze workshop vindt plaats op aanvraag. Voor meer informatie, mail naar diensten[at]rotslab.nl.

 

Miniature Street ArtIn de workshop Miniature Street Art maken deelnemers hun eigen miniatuur expositie voor de publieke ruimte van Rotsoord. Deelnemers krijgen een presentatie over deze vorm van street art en gaan daarna zelf aan de slag gaan met het maken van hun eigen miniature street art expositie.

Duur: 4 uur
Deze workshop vindt plaats op aanvraag. Voor meer informatie, mail naar diensten[at]rotslab.nl.

 

 

Onderstaande workshops bieden we niet meer los aan en enkel nog binnen een breder programma voor studiedagen van onderwijsinstellingen.

Schermafbeelding 2013-01-24 om 13.22.42In de Kite Aerial Photography workshop werken deelnemers met Do-It-Yourself tools die beschikbaar zijn gesteld door Public Laboratory for Open Technology and Science. In deze workshop leren deelnemers met simpele materialen een interactieve sattelietkaart te maken van hun wijk.

Duur: 4 uur

 

 

 

Schermafbeelding 2013-01-27 om 20.01.57

In deze workshop maken deelnemers kennis met green graffiti technieken. Ze leren met digitale fabricage software en een lasercutter om zelf sjablonen te maken die buiten gebruikt worden om green graffiti werken te maken (ook wel reversed graffiti genoemd).

Duur: 4 uur

 

 

 

Meer weten? Bel of neem contact op via het contactformulier. We bespreken graag de mogelijkheden.