Buurtavonden

fietsen maken

Rotslab organiseert onder de noemer wat/wie/hoe werkt in Rotsoord netwerkbijeenkomsten met als doel buurtbewoners op creatieve wijze samen te brengen rond stedelijke vraagstukken.

Op deze avonden worden sprekers uitgenodigd, films vertoond, organisaties en bewoners gevraagd te vertellen hoe hun plannen vorderen, plannen geïnventariseerd of gesmeed. Maar de avonden bieden ook de gelegenheid samen aan het werk te gaan. Elke avond biedt Rotslab de gelegenheid ook concreet iets toe te voegen of te veranderen in de wijk. De thema’s worden o.a. gebaseerd op de uitkomst van de onderzoeksvragen van Utrecht Manifest.

Op 6 februari was er een Rotslab buurtavond over hergebruik. Een buurtbewoner stelde in 2012 het Utrecht Manifest de vraag: ‘Ik vind het zonde om kapotte spullen zomaar weg te gooien. Wat kan ik er mee doen? Hoe kan ik de functie ervan veranderen?’ Lees meer over deze avond.

foto 1 Op 6 maart ontvangen wij zoals sprekers die vertellen over (nieuwe) projecten in de wijk. En daarna gaan we ‘doen’. Hoewel, doen is deze keer eigenlijk ‘niet doen’: Ada Krale van Indigo neemt ons mee in een workshop ‘Ontspannen’, gevolgd door een wijnproeverij door nieuwe ondernemers in De Trip.19.30 uur vertellen.

Op 10 april vond de vierde buurtavond van Rotslab plaats. Ditmaal was het thema de vreedzame wijk met verschillende sprekers, zoals Clara Kooreman van Peace Brigade International, Mark Verhoef van Portes en grafisch vormgever Michael Buchenauer. De avond werd afgesloten door Light Up, die de bezoekers beschilderde met licht.

Op woensdag 8 mei kwamen veel verschillende onderwerpen aan bod zoals Fablab, Eco-Grafitti en Neuro Accoustics. Het was een inspirerende avond. Er vonden verder nog buurtavonden plaats op 5 juni, op 21 juni hebben we een BRUG gebouwd en op 22 juni presenteerden we de video van Rotsmakers.